Îți dorești o vacanță inedită într-o destinație exotică deosebită dar te temi că îți va goli buzunarul? Ei bine, destinațiile exotice nu presupun neapărat o investiție uriașă. 

De fapt, multe destinații exotice sunt foarte accesibile, poate chiar mai ieftine decât te-ai aștepta.

Dacă ești în căutare de inspirație pentru următoarele călătorii, lista de mai jos îți va veni în ajutor. Multe din recomandări sunt destinații exotice tropicale unde te poți bucura de soare, inclusiv iarna.

Palawan, Filipine

Filipine reprezintă o destinație accesibilă de vacanță, iar una dintre bijuteriile acestei țări este provincia Palawan. Cu plajele de nisip alb, junglele luxuriante, locurile excelente de scufundare și peisaje incredibile, acest paradis tropical te va fermeca cu siguranță. Arhipelagul este mare, așa că ai oportunitatea de a descoperi foarte multe locuri inedite cu ape parcă ireale, recifuri de corali, lagune, lacuri, munți, fortărețe, porturi și multe altele.


Goa, India

Goa, cea mai bună destinație pe plajă din India, a crescut mult în popularitate în ultimii ani. Cu toate astea, nu a încetat să se numere printre cele mai accesibile destinații exotice de vacanță. Întinderile de nisip alb mărginite de albastrul fermecător al Mării Arabiei sunt ideale pentru un sejur relaxant în razele plăcute ale soarelui. Pe lângă plajele magnifice, aici veți găsi un amestec fascinant de natură, istorie, cultură și activități inedite.


Albufeira, Portugalia

Pentru o vacanță exotică petrecută în razele soarelui, ar trebui să adaugi  pe listă regiunea Algarve din sudul Portugaliei. Orașul Albufeira se mândrește cu un climat plăcut, plaje fabuloase, hoteluri ieftine și o locație centrală excelentă în Algarve. Atât mâncarea, cât și popularul vin portughez au prețuri accesibile, așa că te vei putea desfăta cu varietatea de gusturi inedite.


Sri Lanka

Această insulă paradisiacă oferă o experiență inedită de vacanță fără a necesita o investiție enormă. Cu aproximativ 1600 km de coastă cu nisip fin, recifuri de corali și bogată în palmieri, Sri Lanka este destinația ideală pentru iubitorii de plaje exotice. Aici poți încerca orice sport acvatic, experimenta preparate delicioase inedite (în special picante) și te poți avânta în drumeții pentru a descoperi locuri cu totul și cu totul magice.  


Santorini, Grecia

Santorini este un adevărat paradis al insulelor grecești și reprezintă o destinație exotică romantică și foarte accesibilă. Cu apusurile de soare incredibile, clădirile albe împodobite cu flori, bisericile cu cupole albastre, nu e de mirare că această insulă atrage atenția multor turiști ce-și doresc o vacanță perfectă în Grecia.


Hurghada, Egipt

Hurghada este o destinație excelentă pentru o vacanță exotică ieftină. Aici se găsesc multe hoteluri de lux, cu concept all inclusive, la prețuri extrem de accesibile. Complexurile hoteliere oferă atât de multe facilități și oportunități pentru activități, încât poți petrece liniștit un sejur în Hurghada fără a părăsi spațiul hotelui. Mai ales că multe din ele sunt situate chiar pe plajă. 


Punta Cana, Republica Dominicana

Republica Dominicană este una dintre cele mai frumoase destinații din Marea Caraibilor, iar districtul Punta Cana, situat pe coasta de est a țării, este o zonă în care predomină flora și fauna naturală. Punta Cana este renumit pentru plajele impresionante de nisip, apele cristaline, palmierii, clima tropicală și varietatea de hoteluri atât de lux, cât și accesibile, pentru ca toată lumea să se poată bucura de un sejur exotic.


Zanzibar, Tanzania

Deși când te gândești la Zanzibar poți avea impresia că este o destinație scumpă, această insulă exotică e mai accesibilă decât crezi. Cu plajele sale virgine cu întinderi de nisip alb, apele turcoaz ale Oceanului Indian ce ascund o viață marină captivantă, vegetația tropicală luxuriantă, bucătăria deosebită și istoria aparte asupra căreia și-au lăsat amprenta multe culturi, Zanzibar este o insulă exotică care se deosebește de orice altă destinație.


Trujillo, Peru

Plajele nordice din Peru sunt o opțiune excelentă pentru vacanțele exotice ieftine, iar Trujillo nu face excepție. Când vine vorba de Peru, majoritatea turiștilor își îndreaptă atenția către Cusco și Machu Picchu, însă Trujillo are foarte multe de oferit, de la vremea plăcută pe tot parcursul anului, la o atmosferă plină de viață și mâncare delicioasă. Orașul de coastă este plin de fațade coloniale pictate în culori calde, care adăpostesc atât activități culturale excelente, cât și restaurante de lux la prețuri convenabile. 


Phuket,Thailanda

Thailanda este în topul preferințelor pentru vacanțe exotice ieftine. Iar provincia Phuket, situată în sudul țării, este o destinație foarte apreciată din Thailanda pentru plajele magnifice, oamenii ospitalieri și prietenoși, mâncarea uimitoare și hotelurile la prețuri accesibile. Pe lângă atmosfera ideală de vacanță de care vei avea parte pe plaje, te poți bucura de excursii în pădurile luxoase și în numeroasele temple din împrejurimi și te poți plimba printre clădirile colorate în stil portughez din orașul Phuket. 


Insula Komodo, Indonezia

Dacă îți dorești să ai parte de un sejur exotic legendar la un preț accesibil, îți sugerăm să-ți îndrepți atenția asupra Insulei Komodo din Indonezia. Insula Komodo este casa Parcului Național, o rezervație a cărei principală atracție o reprezintă varanii, cele mai mari șopârle din lume, poreclite și dragonii de Komodo. Pe insulă se ascunde și o plajă cu nisip roz, una dintre cele șapte din lume. 


Kuala Lumpur, Malaezia

Kuala Lumpur este o destinație exotică foarte accesibilă, până și hotelurile de lux cu piscină infinită pe acoperiș dispunând de oferte foarte bune de cazare. Deși nu este o destinație pe plajă, Kuala Lumpur are foarte multe atracții inedite de oferit, de la temple chinezești, moschei și baruri incredibile pe acoperiș, la atracții naturale precum Peșterile Bantu. Dacă îți dorești foarte tare să ajungi și la plajă, la aproximativ 90 de minute distanță de oraș poți descoperi plaje incredibile.


Panama

Panama este o destinație exotică unde te poți bucura de vremea caldă, plaje și spații de cazare la un preț accesibil. Una dintre zonele inedite din Panama este arhipelagul Bocas del Toro, situat pe coasta de nord-vest a Mării Caraibilor. Arhipelagul este compus din nouă insule tropicale unde vei găsi cele mai bune condiții din țară pentru scufundări și surf. Să nu uităm nici de orașul Panama, unde predomină arhitectura colonială spaniolă cu acoperișuri portocalii care creează un contrast uimitor cu orizontul de zgârie-nori de-a lungul golfului. 


Quito, Ecuador

Situată la o altitudine de 2850 m, Quito, capitala Ecuadorului, este o destinație exotică inedită ce adăpostește o arhitectură gotică impresionantă, nenumărate catedrale, muzee fascinante și o bucătărie deosebit de gustoasă. Aflându-se la înălțime și fiind înconjurată de vârfuri vulcanice, zona abundă în peisaje uimitoare care merită explorate.


Riga, Letonia

Adesea denumit și „Parisul Nordului”, Riga reprezintă una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa. În acest oraș regal se regăsesc unele dintre cele mai impresionante clădiri cu arhitectură Art Nouveau de pe continent, construite de-a lungul marilor bulevarde. O altă caracteristică unică o reprezintă străzile pietruite, deosebit de atrăgătoare. Deși nu este o destinație pe plajă, Riga merită este, cu siguranță, o destinație exotică ce merită vizitată.


Dubrovnik, Croația

Înconjurat de ziduri masive, Dubrovnik este o adevărată bijuterie a Mării Adriatice. Farmecul său aparte de oraș vechi, străzile pavate cu calcar, clădirile foarte bine conservate cu acoperișuri portocalii și numeroasele biserici, palate și cetăți medievale, fac ca Dubrovnik să fie o destinație exotică care cu siguranță îți va face cu ochiul. Orașul nu duce lipsă nici de plaje, totuși, îți sugerăm să vizitezi Dubrovnik în afara sezonului, atunci când prețurile pentru cazare sunt mai scăzute.


Piran, Slovenia

Slovenia este o țară care le are pe toate – plaje, munți, lacuri excepționale, obiective naturale excelente. Însă, pentru moment, ne vom îndrepta atenția către Piran, orașul situat pe Golful Piran din Marea Adriatică, care reprezintă o destinație exotică accesibilă chiar în Europa. Piran este o destinație ideală în care să te plimbi pe jos sau cu bicicleta pe străduțele înguste, în timp ce descoperi fermecătorul oraș abundent în arhitectură medievală.