Urmează să mergi în vacanță în Grecia și nu știi care sunt cele mai bune și frumoase plaje?

Având în vedere că în Grecia se regăsește un număr extraordinar de mare de plaje, e foarte greu să alegi o cea mai frumoasă plajă din Grecia. 

Majoritatea plajelor sunt incredibile, cu ape în diferite nuanțe de albastru și cadre naturale care mai de care. Unele se deosebesc prin finețea sau culoarea nisipului, altele prin stâncile ce se înalță mândre printre valuri, ca să nu mai vorbim de cadrul natural unic al fiecărei locații.

Ca să alegi cea mai frumoasă plajă din Grecia, trebuie sa iei în considerare ce așteptări ai tu de la plaja respectivă. Unele plaje sunt cu nisip, altele cu pietriș. Unele sunt mai aglomerate, altele sunt mai sălbatice dar, în același timp, mai greu accesibile. Unele sunt potrivite pentru familii cu copii, în timp ce altele au ape mai agitate și adânci.

În acest articol vei găsi o listă cu cele mai bune plaje din Grecia, printre care cu siguranță vei găsi câteva pe gustul tău. 

Kavalikefta – Lefkada

Kavalikefta - Lefkada
Sursă imagine – Plaja Kavalikefta

Când vine vorba de insulele grecești, este imposibil să nu găsești o plajă deosebită oriunde ai merge. Însă unele se remarcă mai mult ca altele. Un bun exemplu o reprezintă plaja Kavalikefta de pe insula Lefkada. Stâncile mari, unele chiar de dimensiunea unei căsuțe, reprezintă un element deosebit pe care nu îl vei mai întâlni pe alte plaje. Deși drumul care coboară la plajă poate fi o provocare pentru că este plin de răscruci și cotituri, el oferă o experiență minunată.

Elafonisi Beach – Creta

Elafonisi Beach - Creta
Sursă imagine – Elafonisi Beach

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia este, fără dar și poate, plaja Elafonisi din sud-vestul insulei Creta. Ceea ce face plaja Elafonisi atât de deosebită nu sunt doar apele incredibil de limpezi, dar și nisipul în nuanțe de roz, un fenomen destul de rar. Odată ajuns aici, vei descoperi că ai pășit pe plaja pe care ai visat-o întotdeauna! Îți garantăm că-ți va fi greu să pleci.

Kleftiko Beach – Milos

Kleftiko Beach - Milos
Sursă imagine – Kleftiko Beach

Una din plajele care cu siguranță merită o vizită este plaja Kleftiko de pe insula Milos, la care se poate ajunge printr-un tur cu barca. Odată ajuns acolo, vei da de un golf uimitor, cu multe peșteri grozave și o apă limpede în culori incredibile din care se ridică stânci impresionante. Una dintre peșteri oferă o priveliște deosebită datorită luminii care intră din ambele părți. Este o locație excelentă pentru înot și snorkeling. Pe lângă atmosfera plăcută, zona are de asemenea o istorie fascinantă care include povești cu pirați.

Simos Beach – Elafonisos

Simos Beach - Elafonisos

Nisip alb și apă cristalină a cărei culori variază de la azuriu până la cristal – asta vei găsi pe plaja Simon din Elafonisos, un mic colț de paradis. Aici se găsesc două plaje, ambele refugiate în golfuri micuțe, ceea ce asigură o apă calmă ce se întinde ușor pe nisip creând un loc excelent în care să-ți petreci o zi pe plajă cu cei mici.

Falassarna Beach – Creta

Falassarna Beach - Creta

Falassarna este o plajă cu nisip auriu și ape foarte limpezi ce se află în vestul insulei Creta, la o distanță de aproximativ 50 km de orașul Chania. La această plajă se poate ajunge cu mașina sau autobuzul. Odată ajuns, vei avea o priveliște spectaculoasă asupra plajei ce se întinde pe o suprafață mare. Există mai multe zone pe care le poți explora pentru a găsi locul perfect în care să petreci o zi de neuitat pe plajă. De exemplu, poți alege să te refugiezi între stânci, dacă apreciezi o atmosferă mai pitorească. Dacă ai chef de puțină aventură, ai la dispoziție oportunitatea de a încerca diferite sporturi nautice, inclusiv de a lua lecții de surf.

Milos Beach – Agios Nikitas, Lefkada

Milos Beach - Agios Nikitas, Lefkada

O plajă foarte frumoasă din Grecia este plaja Milos de pe insula Lefkada. Este o plajă mare, superbă, mărginită de ape în culori ireale. Există două variante pentru a ajunge la această plajă. Varianta ușoară este cea cu vaporul din Agios Nikitas, însă poți ajunge și pe jos dacă ești dispus să faci o plimbare prin pădure, plimbare ce presupune multe urcări și coborâșuri. Fii pregătit cu gustări deoarece nu vei găsi restaurante pe plajă.

Porto Katsiki – Lefkada

Porto Katsiki - Lefkada

O altă plajă spectaculoasă din Lefkada se află la cca 30 km de Kavalikefta. Plaja Porto Katsiki se întinde de-a lungul unei stânci înalte. Nuanțele vibrante de albastru ale apei creează un peisaj parcă ireal, pe care e greu să îl mai găsești în altă parte. În zonă se ascund și câteva peșteri micuțe care merită explorate. Dacă îți propui să petreci o zi de vis pe această plajă, cel mai bine este să ajungi devreme pentru a găsi atât loc de parcare, cât și un loc confortabil pe plajă. Fiind o locație populară, aceasta devine destul de aglomerată în perioadele de sezon.

Navagio – Zakynthos

Navagio - Zakynthos

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia este plaja Navagio din Zakynthos. Deși este o plajă mică, ea este un adevărat paradis cu nisip fin și ape cristaline de un albastru încântător, înconjurate de stânci uriașe. Numele plajei, care se traduce “Epava”, este dat de epava unui vas care a eșuat pe țărm în 1980. Pentru că priveliștea este uluitoare, aceasta este cea mai fotografiată plajă din Grecia.

Golful Limnionas – Zakynthos

Porto Limnionas beach Zakynthos, Greece
Sursă imagine – Golful Limnionas

Cu o priveliște parcă luată dintr-un cadru de film, Golful Limnionas este ideal pentru amatorii de plaje stâncoase. Apa cristalină și diversitatea animalelor marine face că acest golf să fie excelent pentru snorkeling. Accesul în apă se face direct de pe stânci, așa că fii pregătit pentru un pic de aventură.

Paleokastritsa – Corfu

Paleokastritsa - Corfu

Plaja principală din satul Paleokastritsa de pe insula Corfu este celebră pentru cadrul natural unic al golfului albastru înconjurat de păduri de măslin. Coasta este extraordinar de frumoasă, apele au o culoare incredibilă și aici vei găsi numeroase zone de explorat. Poți opta pentru excursiile cu barca pentru a descoperi peșterile din apropiere care cu siguranță merită văzute. Ține cont că plaja este micuță și foarte aglomerată în sezon. Pentru o experiență liniștită și plăcuta, îți sugerăm să-ți planifici vacanța în luni precum mai sau septembrie.

Xi Beach – Kefalonia

Xi Beach - Kefalonia
Sursă imagine – Xi Beach

Cea mai faimoasă plajă din satul Lixouri de pe insula Kefalonia, Xi Beach, atrage vizitatorii prin peisajul unic cu nisip roșu-portocaliu. Este una dintre cele mai frumoase zone de plajă din Grecia și din lume. Apa este albastră, limpede, și de o adâncime mică, ideală pentru familii cu copii. Pe plaja se găsesc șezlonguri, umbrele, dar poți opta să stai direct pe nisip puțin mai departe de mulțime.

Plaja Seitan Limania – Creta

Seitan Limania - Creta

La aproximativ 20 km de Chania se afla plaja Seitan Limania, o plajă neamenajată care îți permite să te bucuri în voie de peisajul natural pe care îl are de oferit. Ca să ajungi la plajă, vei fi nevoit să parcurgi cca 15 minute pe jos pe un drum neamenajat. Așa că fii pregătit cu încălțăminte adecvată. Când vei ajung în acest colț de paradis vei vedea că a meritat tot efortul!

Plaja Balos – Chania

Plaja Balos - Chania
Sursă imagine – Plaja Balos

Pe insula Creta, în nord vestul Chaniei, se ascunde o plajă exotică extraordinară, plaja Balos. Ea este celebră pentru apele sale turcoaz, frumusețea naturii sălbatice și peisajul exotic magnific. La Balos se poate ajunge fie cu nava de croazieră ce pornește la drum din portul Kissamos, fie cu mașina și puțin pe jos. Fiind o plajă populară, mii de oameni o vizitează pe timpul verii, așa că îți sugerăm să eviți lunile iulie și august. 

Cape Drastis – Corfu

Cape Drastis - Corfu
Sursă imagine – Cape Drastis

Dacă ești în căutare de locuri și plaje neobișnuite, autentice, mai puțin aglomerate, plaja Cape Drastis nu te vă dezamăgi. Situată în nordul insulei Corfu, în apropiere de orașul Sidari, plaja Cape Drastis (cunoscută și sub denumirea de Akra Drastis) este de o frumusețe rară. Accesul în micul golf se face pe o cărare pietruită, nu tocmai potrivită persoanelor cu mobilitate scăzută, însă merită cu siguranță tot efortul!

Plaja Vlichos – Insula Hydra

Plaja Vlichos - Insula Hydra

Plaja Vlichos este una dintre cele mai plăcute plaje de pe insula Hydra. Este mai puțin aglomerată, apa este albastră și limpede, și ai parte de toate facilitățile de care ai nevoie precum bar, restaurante, dușuri, șezlonguri și umbrele. Ca să ajungi la plajă trebuie să faci o plimbare de circa 30-40 de minute pe jos din portul Hydra, însă drumul este ușor și te vei bucura de scenariile impresionante.