Când vine vorba de o vacanță la mare, e destul de greu să alegi destinația ideală având în vedere numărul mare de plaje incredibile din care poți alege.

Noi am creat o listă cu cele mai frumoase plaje din Europa pentru a-ți oferi un dram de inspirație. Și, pentru că erau multe plaje care meritau să fie incluse, am împărțit articolul în două părți.

În articolul precedent, am vorbit despre cele mai frumoase plaje din destinații precum Grecia, Spania și Turcia. După cum am promis, am revenit cu a doua parte în care vom vedea care sunt cele mai impresionante plaje din Portugalia, Italia, Croația, Cipru, Muntenegru, Franța și Malta.

Praia de Benagil – Algarve, Portugalia

Praia de Benagil - Algarve, Portugalia

Nu ar fi o lista completă cu cele mai frumoase plaje din Europa fără a menționa plaja Praia de Benagil, una dintre cele mai îndepărtate coaste de nisip ale Portugaliei. Această plajă este deosebită și unică datorită locației sale și în special a peșterii pitorești cu o gaură în centru prin care razele de lumină își fac loc să încălzească nisipul. Acesta este genul de plajă pe care odată ajuns, vei avea senzația că ai pășit direct într-un vis!

Praia do Carvoeiro – Carvoeiro, Portugalia

Praia do Carvoeiro - Carvoeiro, Portugalia

Plaja Praia do Carvoeiro este situată în satul pescăresc cu același nume. Este o plajă mică, curată, perfectă dacă-ți dorești un loc confortabil și atrăgător. Casele albe cu acoperișuri cu țiglă roșie ce se află pe stâncile învecinate întregesc peisajul încântător. Spre deosebire de multe dintre cele mai frumoase plaje, care sunt sălbatice și neatinse de afaceri, pe Praia do Carvoeiro ai toate cele necesare – baruri, restaurante, magazine, facilități. Poți opta pentru excursii cu barca dacă îți dorești să explorezi zonele de pe mare.

Plaja din Numana Alta – Ancona, Italia

Italia - Numala Alta

Orașul Numana este adesea numit Numana Alta datorită poziționării sale în vârful unei stânci cu vedere la mare. Plaja din Numana Alta este spectaculoasă, cu pietricele și apă cristalină, și cuprinde două golfuri. Plaja este ideală pentru relaxare și pentru familii cu copii, aici regasindu-se multe facilități pe plajă, restaurante și locuri de joacă pentru copii.

Plaja Positano – Italia

Plaja Positano - Italia

Mica insulă a Italiei, Positano, este un loc deosebit. Genul de loc pe care îl vezi pe cărțile poștale. Majoritatea turiștilor care pun piciorul pe insulă se îndrăgostesc instantaneu de frumusețea ei și o clasează fără ezitare în topul celor mai frumoase locuri din lume. Acestea fiind spuse, nu e de mirare că plaja se află în topul celor mai frumoase plaje din Europa. Însă, ne e greu să descriem în cuvinte farmecul neasemuit al acestei oaze de paradis, este un loc pe care trebuie să îl vezi cu ochii tai!

Scala dei Turchi – Sicilia

Scala dei Turchi - Sicilia

Sicilia este un adevărat paradis al celor mai bune plaje din Europa, însă, plaja care se remarcă cel mai tare este Scala dei Turchi, tradus “Scara Turcilor”. Această plajă este cu totul unică, nu doar în Sicilia, ci în întreaga Italie. Coasta este compusă din stânci din calcar de un alb orbitor ce contrastează incredibil cu apele turcoaz și nisipul fin, auriu. Imaginea pe care o pictează este deosebită, total diferită de plajele obișnuite.

Zlatni Rat – Bol, Croația

Zlatni Rat - Bol, Croația

Plaja Zlatni Rat, tradus “Cornul de Aur”, este unică, fiind și cea mai emblematică plajă din Croația. Situată pe insula Brac, întinderea îngustă de pietricele mici, mărginită de ape de un turcoaz vibrant și păduri luxuriante verzi, își câștigă cu ușurință locul pe lista celor mai frumoase plaje din Europa. Dacă alegi să vizitezi această plajă, nu evita să faci o plimbare și prin micul oraș pitoresc Bol care adăpostește case încântătoare din piatră, cu acoperiș cu țiglă roșie, străzi înguste și un port maritim foarte frumos.

Pasjaca Beach – Konavle, Croația

Pasjaca Beach - Konavle, Croația

Cea mai frumoasă plajă din Croația, și poate chiar cea mai frumoasă din întreaga Europa se află în inima regiunii Konavle, la aproximativ 15 minute de Cavtat. Plaja Pasjaca este un mic paradis cuibărit la poalele stâncilor care este rezultatul munci oamenilor și a naturii. În anul 1955, oamenii au creat un tunel în zonă, iar stâncile rămase le-au abandonat pe malul mării. În timp, valurile au transformat rocile în nisip și așa a luat naștere plaja. Pentru că după câțiva ani marea a înghițit tot nisipul, localnicii au adus noi roci în zonă pentru a repeta procesul. Plaja în sine este micuță, însă peisajul este cu totul spectaculos.

Nugal Beach – Makarska, Croația

Nugal Beach - Makarska, Croația

Foarte mulți călători susțin că plaja Nugal de pe riviera Makarska se află printre plajele lor favorite din Europa. Impresionantă plajă, parțial nudistă, și-a câștigat reputația pentru că se aseamănă cu un mic colț de paradis refugiat între stânci. Plaja Nugal poate fi adăugată, de asemenea, și în topul celor mai frumoase plaje secrete din Europa, pentru că nu este tocmai ușor de accesat în mod direct, fiind nevoit să străbați un drum de circa 30 de minute printre stânci pentru a ajunge în paradis.

Plaja Nissi – Ayia Napa, Cipru

Plaja Nissi - Ayia Napa, Cipru

Situată în sud-estul Ciprului, plaja Nissi este foarte populară atât printre turiști cât și printre localnici. Cei aproximativ 500 m de nisip alb pictează cadrul iconic al unei plaje insulare. Plaja a devenit celebră datorită nisipului alb foarte fin și a apelor limpezi în nuanțe fascinante de turcoaz. Ideal este să îți planifici vizita în aprilie, mai sau septembrie, în sezon plaja fiind foarte aglomerată.

Plaja Bolata – Bulgaria

Plaja Bolata - Bulgaria

Plaja Bolata, una dintre cele mai frumoase plaje din Bulgaria, se adăpostește într-un mic golf. Plaja din nisip auriu este înconjurată de o vegetație bogată și stânci roșii – un cadru cu totul deosebit! Pentru o priveliște de ansamblu asupra golfului poți urca pe stânci, o plimbare ușoară de aproximativ 15 minute. Dacă îți planifici o zi de relaxare pe plaja Bolata, ia-ți niște apă și mâncare la tine pentru este o plajă sălbatică unde nu vei găsi restaurante și baruri.

Insula Sfântul Nicolae – Muntenegru

Insula Sfântul Nicolae - Muntenegru

Insula Sfântul Nicolae, sau Sveti Nikola, este una dintre cele mai mici insule din Europa, dar în același timp una dintre cele mai frumoase. Stânca pe vârful căreia se regăsește o aglomerație de clădiri vechi este spectaculoasă. Aici se adăpostesc și trei plaje excepționale care cu siguranță îți merită atenția dacă iei în considerare o vacanță în Muntenegru. Una din plaje reprezintă o zonă rezervată, una este cu nisip, iar una cu pietricele. Localnicii din Budva aleg adesea să se refugieze pe insulă pentru a lua o gură de aer de la aglomerația de turiști din oraș.

Blue Lagoon – Insula Comino, Malta

Blue Lagoon - Insula Comino, Malta

Deși Malta este o destinație adesea subestimată, aici se regăsesc unele dintre cele mai bune plaje din Europa. Unul din exemple este mica lagună de un turcoaz superb, înconjurată de peisaje pitorești, care se adăpostește pe cea mai mică insulă a Maltei, Comino. Deși plaja este destul de mică, atmosfera este incredibilă. Cel mai bine e să vizitezi acest loc în afara sezonului, pentru a evita aglomerația de pe drumul stâncos ce duce la plajă.

Plaja Saleccia – Corsica

Plaja Saleccia - Corsica
Sursă imagine: Plaja Saleccia

Una dintre cele mai frumoase plaje din Corsica este plaja Saleccia, situată în partea nordică a insulei. Fiind o plajă mai puțin accesibila, este și mult mai bine conservată. Apele turcoaz și nisipul alb, fin crează un peisaj imposibil de descris în cuvinte. Apa fiind foarte limpede, aici este o zonă potrivită pentru snorkeling.

Etretat – Normandia, Franța

Etretat - Normandia, Franța

Etretat, un fost sat pescăresc situat în regiunea Normandia din Franța, devenit o stațiune balneară de renume, adăpostește o plajă incredibil de frumoasă. Coasta lungă, alcătuită din pietricele albe mici și stâncile pitorești din cretă albă, reprezintă o destinație fermecătoare care ar trebuie să își facă loc pe lista cu plaje de vizitat cel puțin o dată.

Citește și prima parte a Topului cu cele mai frumoase plaje din Europa pentru a descoperi mai multe destinații incredibile de vacanță la mare.