Sharm El Sheikh este una dintre destinațiile ideale ale Egiptului dacă îți dorești să te relaxezi pe plajă și este, de asemenea, printre destinațiile favorite pentru vacanțele de familie datorită facilităților excelente.

Situat pe coasta sudică a Peninsulei Sinai, Sharm El Sheikh este casa a aproximativ 60.000 de oameni. Limitată de Marea Mediterană în nord și de Marea Roșie în sud, Peninsula Sinai formează un pod natural între Africa și Asia de Sud-Vest.

Sharm El Sheikh este un paradis al sporturilor nautice cu un număr parcă nelimitat de activități legate de mediul acvatic. Marea Roșie se bucură de o reputație mondială pentru atmosfera ideală pentru scufundari, snorkeling și windsurfing. Cu viața de noapte vibrantă, locații fabuloase pentru cumpăraturi și numeroase restaurante, Sharm El Sheikh este cea mai mare și cea mai distinsă statiune din regiune.

Indiferent dacă ajungi în aceasta statiune pentru plajele de nisip sau pentru viața acvatică, Sharm El Sheikh este o alegere excelentă pentru un concediu perfect la mare.

În acest articol vom vorbi despre principalele atracții și lucruri de făcut în Sharm El Sheikh pentru a-ți fi mai ușor să-ți planifici călătoria.

Muntele Sinai și Mănăstirea Sf. Ecaterina

Cea mai importantă destinație istorică a Peninsulei Sinai o reprezintă Muntele Sinai și Mănăstirea Sf. Ecaterina. Conform Vechiului Testament, Muntele Sinai este locul unde Dumnezeu i-a dat lui Moise cele Zece Porunci.

Muntele Sinai

Exista doua variante pentru a ajunge în vârful muntelui. Cea mai populară este varianta pe Traseul Camilei care, după cum sugerează numele, este o călătorie pe camile. A doua variantă este un traseu reprezentat de un set de scări tăiate în piatră de către unul din călugării mănăstirii.

Manastirea Sf Ecaterina

La baza muntelui se află cea mai mică eparhie a lumii: Mănăstirea ortodoxă greacă Sf. Ecaterina. Fortăreața în formă de labirint și colecția de icoane și manuscrise antice din interior merită călătoria de o zi.

Canionul Colorat

După cum sugerează și numele, Canionul Colorat este o vale naturală multicoloră. Formațiunile de roci, cu straturi bogate în minerale, ale acestui canion reprezintă una dintre atracțiile naturale principale din Sinai care nu au legătură cu apa și plajele.

CAnionul Colorat

Canionul este exemplul perfect al frumuseții naturale a deșertului. În funcție de ora din zi și de cum bate lumina, pereții stralucitori, multicolori, în forme bizare, își arată tonurile de alb, galben, maro, portocaliu și roșu, pictând un tablou absolut unic și uimitor.

Golful Naama Bay

Naama Bay este epicentrul vieții din stațiunea Sharm El Sheikh, renumit pentru multitudinea de restaurante, cafenele, baruri și magazine cu suveniruri. Însă, atracția principală în Naama Bay o reprezintă plaja incredibilă cu nisip alb și palmieri.

Naama Bay

Pentru cei care caută o destinație pentru o vacanță complet relaxantă în razele soarelui, Naama Bay este una dintre alegerile de top ale Egiptului. Întreaga zonă de plajă are facilități excelente, inclusiv umbrele de soare și șezlonguri din abundență, iar cafenelele de pe plajă înseamnă că nu vei fi nevoit să renunți la locul tău confortabil de pe plaja toata ziua.

Grădinile de Corali

La capătul nordic al Golfului Naama Bay, Grădinile de Corali (Reef Gardens) se întind chiar de-a lungul coastei.

Gradinile de corali

Acest sistem de recifuri este format, de fapt, din trei zone diferite pentru scufundări și snorkeling: Grădina Apropiată (Near Garden), Grădina de Mijloc (Middle Garden) și Grădina Îndepărtată (Far Garden). Grădina de Apropiată este cea mai accesibilă și potrivită pentru snorkeling.

Plaja Ras Um Sid

O altă plajă incredibilă din Sharm El Sheikh este Ras Um Sid, situată în partea sudică a orașului, lângă far. Oamenii se strâng în această zonă atât pentru plajă cât și pentru snorkeling deoarece în larg se află un recif de corali excelent.

Ras Um Sid

Această zonă este ideală pentru cei ce vor să învețe arta scufundării, aici aflându-se mai multe companii ce oferă cursuri pentru începători. Însă plaja Ras Um Sid este perfectă și pentru sesiunile de snorkeling, adăpostind multe specii de pești pe care îi poți admira.

Shark’s Bay

La nord de Golful Naama se află o zonă ceva mai exclusivistă, Shark’s Bay, care adăpostește unele dintre cele mai luxoase stațiuni și hoteluri de cinci stele din Sharm El Sheikh, așezate de-a lungul plajei de nisip. Dacă îți dorești relaxare totală în vacanță, aceasta este zona ideală.

Sharks Bay

Tot aici se află și cele mai de top restaurante, cafenele și magazine din Sharm El Sheikh în cadrul centrului Soho Square. Aici vei găsi și cluburi de noapte și programe de divertisment. În cazul în care alegi cazare în aceasta zonă, nu trebuie să-ți faci griji că pierzi distracția.

Parcul Național Ras Mohammed

Coasta de est are o serie de rezerve naturale frumoase, iar una dintre cele mai magnifice dintre acestea este Parcul Național Ras Mohammed, care a avut o contribuție deosebită la a pune stațiunea Sharm El Sheikh pe harta turistică.

Ras Mohammed

Situat în extremitatea sudică a Peninsulei Sinai, parcul acvatic este cel mai vechi parc național din Egipt (inaugurat în 1983) și găzduiește plaje excelente, a doua cea mai nordică pădure de arbusti mangrove din lume și un lac cu apa sarata, Printre alte caracteristici, zona adăpostește peste 150 de tipuri de corali și una dintre cele mai mari rezerve oceanice din lume.

Yolanda Reef și Shark Reef

Yolanda Reef este unul dintre cele mai celebre locuri de scufundări din Egipt și se află în incinta parcului Ras Mohammed. Mulți vizitatori poposesc aici pentru a explora rămășițele navei Yolanda, o nava cipriotă de marfă care s-a scufundat în 1980 când transporta toalete, chiuvete și alte produse pentru instalații sanitare.

Yolanda Reef

Însă, aceasta este mai mult decât o simplă scufundare pentru a vedea o epavă deoarece Yolanda Reef cuprinde, de asemenea, Shark Reef, unde vei fi înconjurat de recifuri de corali și de o varietate incredibilă de animale marine – un peisaj subacvatic cate te va lăsa fără cuvinte.

Scufundari pe Thistlegorm

Pentru mulți scafandri avansați, o călătorie în Sharm El Sheikh urmărește un singur lucru – scufundarea pe Thistlegorm, una dintre cele mai extraordinare experiențe de scufundare pe o epavă din lume.

Thistlegorm

SS Thistlegorm a fost o navă încărcată cu marfă pentru aprovizionarea trupelor britanice ce a fost scufundată în al Doilea Război Mondial de către bombardierii germani. Astăzi, depozitele de marfă umplute cu motociclete și armamente și multitudinea de pești ce se plimbă prin camerele epavei pot fi admirate de vizitatorii amatori de scufundări.

Epava este situată în strâmtoarea Gubal, în largul coastei de vest a Peninsulei Sinai, deci excursia este oferită fie ca o călătorie lungă de-o zi cu barca din la Sharm El Sheikh, fie ca o excursie de peste noapte. Toate excursiile cu barca oferă cel puțin două scufundări ale epavei, plus o oprire la unul dintre locurile de scufundare ale lui Ras Mohammed. Scafandrii aflați la nivelul incepatori sunt acceptati la nivelul punții principale al epavei.

Reciful Jackson Reef

În Strâmtoarea Tiran, formată între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică, se află Jackson Reef, una dintre zonele principale de scufundare din Sharm el Sheikh. Aici există bancuri cu pești lutjanus, pești balist albaștri, pești-flaut, anemone de roșu aprins și o grădina incredibilă de corali. În capătul nordic al recifului se află epava navei Lara.

Jackson Reef

Unde să stai in Sharm El Sheikh

Fiind o destinație atât de populară, Sharm El Sheikh nu duce lipsă de oferte pentru cazare. aici vei găsi hoteluri și resorturile pentru toat gusturile și buzunarele.

Pentru a alege hotelul perfect, îți sugerăm să te hotărăști cam cum vrei să-ți petreci vacanța în Sharm El Sheikh și ce activități vrei să experimentezi. Astfel, vei putea alege un hotel care este cât mai aproape de punctele de interes cele mai importante pentru tine. De exemplu, unele hoteluri sunt situate chiar pe plajele cu recifuri de corali, ceea ce e ideal dacă ai de gând să faci snorkeling sau scufundări.

În continuare, îți vom lăsa link-uri către câteva din hotelurile de top din oferta noastră. Pentru a găsi oferta perfectă pentru tine, te încurajăm să accesezi site-ul și să folosești filtrele de căutare pentru rezultate cât mai potrivite.