Te-ai gândit vreodată cum ar fi să trăiești, măcar pentru o noapte, într-un iglu precum eschimoșii?

Ei bine, oricine are posibilitatea de a se caza în unul dintre hotelurile complexe realizate din blocuri de gheață și zăpadă. Unele sunt realizate sub formă de iglu de dimensiuni mici, în timp ce altele sunt adevărate hoteluri cu zeci de camere. Cert este că – niciunul nu este la fel ca celălalt.

O astfel de vacanță este imposibil să nu ofere o experiență autentică și ieșită din comun. Ca să nu mai menționam că este o escapadă romantică ideală.

Ne-am gândit că poate vrei să încerci ceva nou și inedit, așa că am pregătit pentru tine o listă cu cele mai impresionante hoteluri de gheață din lume ca să ai de unde începe căutarea.

După cum vă puteți imagina, cele mai multe hoteluri de gheață se află în țări reci, precum Norvegia și Finlanda. Vestea bună? Unul din cele mai impresionante hoteluri de gheață se află chiar în România!

Icehotel – Jukkasjarvi, Suedia

Nu putem să nu începem lista celor mai impresionante hoteluri de gheață fară a menționa, în primul rând, primul hotel de gheață din lume – Icehotel. El este situat în satul Jukkasjarvi, în nordul Suediei.

Hotel de gheata Icehotel Lapland
Sursă imagne: Icehotel

 

Hotelul a fost deschis în 1989 iar, de atunci, este reconstruit în fiecare an și deschis în perioada decembrie – aprilie. Hotelul este o adevărată expoziție de artă cu sculpturi din gheață și zăpadă realizate din gheață naturală din râul Torne.

Icehotel-camera
Sursă imagne: Icehotel

În incinta hotelului există un bar, unde inclusiv paharele sunt făcute din gheață, și o capelă foarte populară în rândul tinerilor ce urmează a se căsători.

Icehotel-capela
Sursă imagne: Icehotel

Kakslauttanen Arctic Resort – Laponia, Finlanda

Dacă nu te încântă prea tare ideea de a dormi pe gheață, Kakslauttanen Arctic Resort vine cu o noua abordare. Deși resortul dispune și de igluri din gheață, iglurile care atrag cei mai mulți oaspeți nu sunt construite din gheață, ci din sticlă.

Kakslauttanen-iglu.jpg
Sursă imagine: Kakslauttanen Arctic Resort

Cea mai bună perioadă în care să vizitezi Kakslauttanen Arctic Resort este atunci când poți vedea luminile nordice, pentru că le poți admira din confortul camerei. Hotelul dispune de un sistem de alarmă care te informează atunci când luminile nordice apar pe cer.

Kakslauttanen-lumini nordce
Sursă imagine: Kakslauttanen Arctic Resort

Pe lângă experiența de a dormi sub cerul incredibil al Laponiei, aici poți avea parte de o mulțime de activități precum plimbări cu husky, sănii trase de reni sau snowmobil. O imagine extrasă din basme.

kakslauttanen_husky_safari_2_1366x768
Sursă imagine: Kakslauttanen Arctic Resort

SnowVillage – Lainio, Finlanda

SnowVillage este situat în partea de vest a Laponiei finlandeze, în apropierea stațiunilor de schi Yllas și Levi, la aproximativ 200 km deasupra Cercului Arctic. Aici găsești o lume magică și unică făcută din zăpadă și gheață.

snow-village-room
Sursă imagine: SnowVillage

Snow Village este construit în fiecare an, schimbandu-și forma, dimensiunea și designul pentru a uimi vizitatorii de fiecare dată. De exemplu, tema pentru sezonul 2019-2020 este “Arctic Illusions”, bazându-se pe mituri cunoscute pe care artiștii le-au transformat în sculpturi de gheață și zăpadă.

Snowvillage-tematica-illusions
Sursă imagine: SnowVillage

Hotelul de gheață include sculpturi de gheață, apartamente și camere de gheață decorate manual, un restaurant și un bar de gheață și o capelă de gheață.

snowvillage-bar
Sursă imagine: SnowVillage

Hotelul de Gheață – Lacul Bâlea, România

Hotelul de Gheață al României este situat în inima munților Făgăraș și este construit din blocuri de gheață extrase din Lacul Bâlea. Accesul la hotel se face cu telecabina de lângă hotelul Bâlea Cascada.

balea-hotel
Sursă imagine: Bâlea Lac

Pereții și mobila ce te înconjoară sunt sculptate manual iar, în fiecare an, Hotelul de Gheață are o noua tematică, ceea ce face ca fiecare cameră să aibă mereu o experiență unică de oferit. Toată experiența este întregită de barul hotelului de gheață, unde inclusiv băuturile și mâncarea sunt servite în recipiente de gheață.

Balea-barg-gheata
Sursă imagine: Bâlea Lac

Paturile sunt echipate cu perne, blănuri de animale și multe straturi de pături pentru a crea un comfort termic. Dacă, totuși, simți că nu poți rezista experienței din camera rece, te poți adăposti la cabană.

Balea_camera
Sursă imagine: Bâlea Lac

Lângă hotel, există și o biserică de gheață, unde altarul este decorat manual cu sculpturi din gheață.

Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Norvegia

Hotelul Sorrisniva Igloo este cel mai nordic hotel de gheață din Europa, primul hotel de gheață construit în Norvegia și al doilea din lume după Icehotel din Suedia.

Igloo hotel-intrare
Sursă imagine: Sorrisniva

Hotelul este reconstruit în fiecare an, schimbandu-și tema de fiecare dată. E un loc ideal pentru a lua o pauză de la viața de zi cu zi plimbându-te printre sculpturi sau savurând o băutură cu gheață de la bar. Totul este realizat din zăpadă și gheață pură de către artiști locali.

Igloo hottel-sculptura ghata
Sursă imagine: Sorrisniva

Pe lângă experiența de a dormi înconjurat de gheață, îmbrățișat de un sac de dormit confortabil și călduros, aici te poți bucura de multe activități deosebite precum sculptatul în gheață, plimbări cu snowmobilul sau cu sănii trase de husky sau reni, pescuit la copcă, sau, de ce nu, o nuntă inedită în capela de gheață.

Igloo hotel-capela-gheata
Sursă imagine: Sorrisniva

Kirkenes Snow Hotel – Finnmark, Norvegia

Hotelul de gheață Kirkenes este situat la 8 km de Kirkenes, într-o regune retrasă a Norvegiei. Și-a început activitatea în 2006 și este deschis pe toată perioada anului.

Kirkenes Snow Hotel - camera.png
Sursă imagine: Kirkenes Snow Hotel

Acest hotel de gheață are cel mai mare dom din Norvegia, cu 8 metri înălțime și 12 m diametru. Toate camerele sunt decorate manual de artiști din Finlanda și Japonia.

Kirkenes Snow Hotel - camera2.png
Sursă imagine: Kirkenes Snow Hotel

Hotelul dispune de o fermă de husky, cu nu mai puțin de 180 de suflete și de un parc cu reni chiar în spatele cabanelor.

SnowCastle – Kemi, Finlanda

SnowCastle, după cum sugerează și numele, este un castel de gheață care poartă vizitatorii prin peisaje de basm. E situat în Kemi, Finlanda, și este cea mai mare fortăreață de zăpadă din lume. El este reconstruit în fiecare iarna schimbandu-și dimensiunile, forma și tema.

SnowCastl-castel.jpg
Sursă imagine: Getyourguide

Are un hotel de gheață, un restaurant, o capelă și sculpturi de gheață pretutindeni. O noapte petrecută la hotelul de gheață este o adevărată aventură arctică pe care nu o poți uita.

SnowCastl-sculptura-gheata
Sursă imagine: SnowCastle 

Camerele sunt superb decorate iar, chiar dacă temperatura este de -5 grade Celsius, paturile sunt confortabile, acoperite cu blană, pături groase și saci de dormit speciali pentru condiții arctice.

SnowCastl-camera-gheata
Sursă imagine: SnowCastle

Iglootel – Laponia, Suedia

Iglootel se află în Pitea, în Laponnia suedeză, la 100 km de Cercul Arctic. În fiecare an, Iglootel este construit de la zero în cloaborare cu designeri și ingineri. Sculpturile, iluminarea și alte elemente variază de la an la an, introducând mereu o tematică nouă.

Iglootel-intrare-gheata.png
Sursă imagine: Iglootel

Hotelul este alcătuit din diverse igluri precum igluri pentru dormit, igluri pentru evenimente, bar de gheață și un centru Spa.

Iglootel-camera-gheata
Sursă imagine: Iglootel

Iglurile sunt conectate între ele prin holuri realizate tot din gheață și zăpadă.

Iglootel-hol-gheata
Sursă imagine: Iglootel

Alpeniglu Igloo Village – Tirol, Austria

Satul Alpeniglu din Tirol este un sat cu hotel de gheață, bar de gheață, artă și experiențe unice, localizat în inima stațiunii de schi SkiWelt Wilder Kaiser din Austria.

ALPENIGLU_de-sus.jpg
Sursă imagine: Alpeniglu 

O noapte petrecută în satul Alpeniglu oferă o experiență de iarnă deosebit de interesantă. Puteți opta pentru un sejur care să includă o băutură la barul de gheață, o cină delicioasă la masa de gheață, sau chiar o cină romantică la lumina lumânării.

ALPENIGLU_bar
Sursă imagine: Alpeniglu 

Turul prin expoziția de sculpturi în gheață, Ice Land, cu siguranță te va lăsa impresionat și fară cuvinte. Există și un program ce le permite oaspetiilor să-și creeze proprile sculpturi sub îndrumarea unui ghid profesional.

ALPENIGLU-sculptura
Sursă imagine: Alpeniglu