Ești în căutare de aventură și destinații potrivite de vizitat iarna în Europa?

De cele mai multe ori, pe timpul iernii, avem tendința de a ne imagina o vacanță pe malul Mării Mediterane cu un cocktail în mână. Deși o astfel de vacanță nu sună rău, subestimăm frumusețea iernii și fugim de ea.

E adevărat că iarna poate fi destul de frig, dar asta se rezolvă cu îmbrăcămintea adecvată. Și, dacă rezolvăm problema frigului, ne putem bucura de numeroasele destinații care iarna promit o experiență unică și specială, de cele mai multe ori total diferită față de vizita în anotimpurile calde.

Zăpada transformă orașele și presare un dram de magie, locurile devenind demne de o nuvelă scrisă de C.S. Lewis. În plus, aflându-ne în preajma Crăciunului și a Anului Nou, festivitățile scot la lumină cultura locală și tradiții pe care nu ai putea să le vezi fără să vizitezi destinațiile în această perioadă.

Fiindcă nu orice destinație e potrivită pentru a fi vizitată iarna, în acest articol vom menționa cele mai potrivite destinații de vizitat iarna în Europa și ce le face speciale.

Budapesta (Ungaria)

În ultimii ani, Budapesta a ajuns să fie recunoscută drept o destinație turistică importantă. Aici se află peste 220 de muzee și, chiar dacă ai crede că vremea rece de iarnă limitează activitățile pe care le poți face în Budapesta, capitala Ungariei este chiar potrivită pentru zilele de iarnă.

Budapesta.jpg

În perioada de iarnă, Budapesta este faimoasă pentru marile băi termale, unde vizitatorii se ascund să se îmbăieze și încălzească. O altă modalitate de a te încălzi în perioada de iarnă o reprezintă mâncarea abundentă tradițională pe care o găsești în cafenelele tradiționale, restaurante sau chiar în piețele festive de Crăciun.

Dacă vrei să petreci timp în aer liber, Budapesta pune la dispoziție câteva activități de iarnă. Cele mai apreciate sunt patinajul pe lacul din Parcul Orașului, în vecinătatea Palatului Vajdahunyad, cel mai mare patinoar de acest fel din Europa și săniușul în Parcul Norfama.

Oferte cazare în Budapesta

Innsbruck (Austria)

Orașul Innsbruck din Austria prinde viață iarna, devenind un oraș perfect pitoresc, cu o multitudine de luminițe, târguri de Crăciun și atracții de iarnă. Localnicii sunt mândri să își arate bogăția culturală și tradițiile în această perioadă a anului.

Innsbruck.jpeg
Sursă Imagine

Te poți bucura de o panoramă excepțională asupra orașului de pe vârful Hafelekar, aflat la 2256 m altitudine, de unde poți coborî pe skiuri sau placă pentru o experiență spectaculoasă. Înainte de a urca pe munte, poți vizita de asemenea grădina zoologică Alpine Zoo, unică în lume, specializată pe fauna alpilor.

După o zi petrecută pe munte, Orașul Vechi este locul perfect unde te poți destinde cu o băutură și mâncare caldă și, pentru iubitorii de cultură, cu o vizită la Muzeul Kristallwelten.

Oferte cazare în Innsbruck

Abisko (Suedia)

Abisko este partea rece din nordul Suediei, dar care oferă experiențe unice celor ce au curajul să se aventureze în aceasta perioadă. După cum bine se spune “Nu există vreme rea, doar alegeri vestimentare proaste”.

Decembrie

Pe lângă ocazia de a avea parte de o vacanță cu multă, multă zăpadă într-o perioadă care nu e aglomerată de turiști, Abisko este locația perfectă de unde poți admira Aurora Boreală.

Barcelona (Spania)

Barcelona este o destinație potrivită iarna din mai multe motive. În primul rând, aici vremea e mai caldă ca în restul destinațiilor Europene, așa că nu va fi o problemă să petreci timp în aer liber. În al doilea rând, iarna sunt mult mai puțini turiști ca în restul anului, deci vei avea parte de o vacanță mai puțin aglomerată. Singurul lucru ce va lipsi sunt plajele, dar este greu să te plictisești în Barcelona chiar și fără nisip.

Barcelona.jpg

Dacă îți propui să petreci Anul Nou în Barcelona, vei avea parte de o experiență tradițional spaniolă. Asta înseamnă să privești artificiile împreună cu localnicii la miezul nopții și să participi în tradiția de a mânca 12 boabe de struguri. Fiecare boabă reprezintă o luna din an, și îți vor aduce noroc în anul ce urmează.

Oferte cazare în Barcelona

Nuremberg (Germania)

Europa este faimoasă pentru târgurile de Crăciun, iar Germania este considerată a le avea pe cele mai impresionante, în special în orașul Nuremberg.

Nuremberg.jpg

Nuremberg adăpostește cel mai faimos târg de Crăciun din Germania, transformând orașul medieval într-un oraș de poveste. O tradiție care datează de secole, Nuremberg Christkindlesmarkt a devenit un festival monumental care sărbătorește veselia. Aici vei găsi peste o sută de standuri care vând atât mâncare și băuturi tradiționale, cât și numeroase suveniruri și cadouri de Crăciun.

Oferte cazare în Nuremberg

Salzburg (Austria)

Sezonul de iarnă le este foarte drag austriecilor, așa că această perioadă este foarte aglomerată cu festivaluri și celebrări pretutindeni.

Salzburg.jpg

În primul rând, sunt organizate târgurile de Crăciun din Salzburg unde te poți bucura de turtă dulce și băutura austriacă Gluhwein din abundență. Apoi, aici au loc multe alte tradiții austriece asociate cu Crăciunul precum paradele Krampus și Perchten, unde oamenii sunt costumați cu măști terifiante menite să sperie spiritele rele.

Oferte cazare în Salzburg

Tallinn (Estonia)

Chiar dacă vara este cea mai bună vreme pentru a vizita obiectivele turistice în aer liber din capitala Estoniei, Tallinn, nu se compară cu modul în care iarna transformă peisajul din acest oraș.

Tallinn.jpg

Tallinn pe timpul iernii este un oraș de poveste. La acest aspect se adaugă și Piața de Crăciun din Orașul Vechi, cu o multitudine de luminițe încântătoare și un brad mare, împodobit pe măsură. Deși în Tallinn poate fi foarte rece iarna, peisajul și sesiunile de patinaj în aer liber sunt un motiv destul de bun pentru a combate frigul. Și, bineînțeles, te poți adăposti într-o cafenea de unde să privești zăpada cum se așterne peste zidurile orașului.

Oferte cazare în Tallinn

Praga (Cehia)

Nu există îndoială că Praga este unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa, motiv pentru care devine foarte aglomerată în lunile calde ale anului. Deși mulți turiști aleg să viziteze capitala Cehiei când cerul este albastru și temperaturile sunt ridicate, Praga este la fel de frumoasă iarna, poate chiar mai frumoasă.

Praga.jpg

Praga este atât un loc cu o cultură bogată, dar renumită și pentru bere și petreceri. Dacă nu vrei să vizitezi Praga fără a te bucura de bere, trebuie să știi că pe timpul iernii te poți îmbăia la specialele spa-uri cu bere unde cada este umplută cu o mixtură de apă și bere. Și să nu uităm de celebrul târg european de Crăciun din Piața Veche, unde poți savura spiritul festiv al orașului cu băuturi tradiționale de sezon.

Oferte cazare în Praga

Hallstatt (Austria)

Hallstatt este un mic oraș din Austria aflat pe marginea lacului cu același nume. Este unul din orașele care arată cel mai bine pe timpul iernii când totul este acoperit de zăpadă.

Hallstatt.jpg

Ce face ca orașul Hallstatt să fie atât de special, este combinația dintre peisajul excepțional, fiind înconjurat de Munții Alpi, și fermecătoarele case alpine din secolul al XVI-lea. Orașul fiind mic, nu îți ia prea mult timp să îl străbați. Dar este garantat că te vei opri foarte des să admiri priveliștea ce se așterne în fața ta. Hallstatt este destinația ideală dacă îți dorești o vacanță relaxantă și liniștită în care poți aprecia frumusețea naturală a iernii.

Oferte cazare Hallstatt

Rovaniemi (Finlanda)

Cauți o destinație care să inspire spiritul Crăciunului mai departe de târgurile de Crăciun din marile orașe? Atunci, s-ar putea să vrei să îl vizitezi direct pe Moș Crăciun! Rovaniemi este un mic oraș din regiunea Laponia a Finlandei și se afla în apropierea Satului lui Moș Crăciun.

canstockphoto64194988.jpg

Vizita în Satul lui Moș Crăciun te va purta printr-o experiență magică și de poveste. Îl poți întâlni pe Moș Crăciun, le poți trimite celor dragi o scrisoare ștampilată cu însemnele lui Moș Crăciun, poți admira animalele arctice în habitatul lor natural, poți vizita Muzeul Arktikum pentru a afla mai multe despre cultura și viață laponilor și poți savura o băutură caldă în igluul de gheață din Parcul Arctic. De asemenea, poți lua parte la multe activități distractive. Aici vei găsi atât o fermă de husky cât și de reni, care te pot însoți într-o plimbare cu sania. Și să nu uităm de Parcul de distracții a lui Moș Crăciun unde poți chiar participa la crearea decorațiunilor de Crăciun sub îndrumarea spiridușilor. Aceasta este o destinație unică, perfectă mai ales pentru o vacanță în familie alături de copii.

Ofertă cazare în Rovaniemi

Interlaken (Elveția)

Orașul Interlaken este poziționat între Lacul Brienz și Lacul Thurn, amplasare care i-a dăruit și numele (între lacuri). El reprezintă una dintre cele mai vechi și populare stațiuni turistice din Elveția, cunoscută drept capitala sporturilor în aer liber din Europa. Principala atracție este muntele Jungfrau (4158 m), al treilea munte ca înălțime din Alpii Bernezi.

Interlaken

Interlaken este o destinație minunată atât pe perioada verii, cât și în timpul iernii, iar activitățile pe care le oferă sunt potrivite atât celor în căutare de multă adrenalină, cât și celor ce își doresc experiențe mai blânde. De la vizitarea vârfurilor Jungfrau și Eiger pentru a admira priveliștea, sky și snowboarding, la sporturi extreme precum parașutismul și zborul cu parapanta – orașul Interlaken oferă opțiuni de activități pentru fiecare.

Oferte cazare Interlaken