Când decizi să petreci o săptămână de neuitat într-o vacanță în Europa, primul pas este, desigur, să te hotărăști unde să mergi.

Cuprinzând 50 de țări, Europa promite o experiență extraordinară indiferent de perioada în care decizi să o vizitezi și de motivația călătoriei. Datorită reliefului diversificat, aici găsești atât țări cu plaje fabuloase, cât și zone muntoase ce oferă peisaje aparte. Diferențele culturale fac ca fiecare țară să fie o oază de învățături unice și fascinante. De asemenea, în timp ce anumite destinații sunt potrivite pentru cei ce își doresc o vacanță activă în care să viziteze numeroase obiective turistice și istorice, altele sunt perfecte pentru cei ce râvnesc la o vacanță relaxantă într-o ambianță fermecătoare.

Noi iți propunem 7 idei de itinerarii în Europa ca să te inspire în a-ți găsi destinația perfectă în care să petreci o săptămână de vis.

1.Positano (Coasta Amalfi) – Roma

Positano.jpg
Orașul Positano – Coasta Amalfi

Positano, cel mai cunoscut oraș de pe Coasta Amalfi, este pur și simplu un oraș de vis. Turcoazul apei Mării Tireniene, casele tradiționale pictate în culori vii și arhitectura orașului structurat sub forma unui amfiteatru oferă o priveliște parcă ireala. Deși Positano este un oraș micuț, odată ajuns, n-o să mai vrei să pleci. Oriunde te-ai afla în oraș, vei fi fascinat de arhitectura și multitudinea de culori ce se ridică deasupra apei înspumate. În Positano, te poți plimba pe străduțele înguste și întortocheate pline de magazine și galerii de artă, poți vizita biserica catolica Chiesa Santa Maria sau poți porni într-o drumeție pe Il Sentiero degli Dei (Calea Zeilor) care ajunge în satul Nocelle pentru a admira golful de la înălțime în toată splendoarea lui. În plus, poți opta pentru un tur cu barca pentru a vedea stânciile abrupte și colorate de la distanță sau poți alege să vizitezi insula Capri, o destinație cu peisaje incredibile.

Sugestie: Hoteluri în Positano

Colosseum-Roma.jpg
Colosseum – Roma

Dacă ai ajuns pe Coasta Amalfi, e păcat să nu vizitezi și capitala plină de viață a Italiei, Roma. În Roma te așteaptă renumitul Colosseum, Forumul Roman, Pantheonul, Capela Sixtină cu fresca lui Michelangelo, și multe, multe alte obiective turistice și istorice. Între Positano și Roma sunt aproximativ 300 km care pot fi străbătuți cu avionul, trenul sau autobuzul.

Sugestie: Hoteluri în Roma

2.Lisabona – Lagos

Dacă iți dorești să vizitezi Lisabona într-o vacanță de o săptămână, Lisabona și Lagos sunt printre cele mai potrivite destinații.

Lisabona.jpg
Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, adesea numită San Francisco al Europei, este renumită pentru mâncarea delicioasă, multitudinea de dealuri și podul Ponte 25 de Abril (foarte asemănător cu Golden Gate Bridge din San Francisco). Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi într-o vacanță în Lisabona se numără Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos și Castelul Sao Jorje (Sf. Gheorghe). Străzile înguste, pitorești, pavate cu piatră cubică din Cartierul Alfama oferă de asemenea o experiență medievală unică și multe zone de panoramă, numite miradouros.

Poți citi mai multe despre atracțiile din Lisabona aici.

Sugestie: Hoteluri în Lisabona

Lagos - Algarve.jpg
Praia de Camilo – Lagos

Aflat la aproximativ 300 km de Lisabona, orașul Lagos este situat pe coasta regiunii Algarve din Portugalia. Orașul este renumit pentru plajele sale. Probabil ai văzut imagini pe internet cu fascinantul golf de pe Praia de Camilo. Printre cele mai cunoscute atracții turistice din Lagos se numără formațiunile de roci aurii, Ponta de Piedade, aflate de-a lungul coastei. Lagos este de asemenea cunoscut pentru viața activa de noapte și pentru petreceri.

Sugestie: Hoteluri în Lagos

3.Paris – Londra

Paris și Londra reprezintă două destinații ideale pentru o vacanță de o săptămână nu doar pentru că sunt niste orașe extraordinare, ci și datorita ușurinței transportului între cele două.

Muzeul Luvru - Paris.jpg
Muzeul Luvru – Paris

Există o renumită zicală ce spune că Parisul e întotdeauna o idee bună, asta pentru că este unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din lume. Abundând în cultură, istorie, arta, modă și mâncare apetisantă, Parisul este potrivit pentru oricine , fiind imposbil să te plictisești. În plus, Parisul oferă o vacanță de neuitat în orice perioadă alegi să îl vizitezi. Atracții turistice precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Musee d’Orasy, Muzeul Versailles, Bazilica Sacre Coeur, Centrul Pompidou, bulevardul Champs Elysee promit o experiență care te va face să te întorci cu următoarea ocazie.

Sugestie: Hoteluri în Paris

Londra.jpg
Londra

Londra, de asemenea, este o destinație de care nu ai cum să nu te îndrăgostești. Ideal este să începi vizita Londrei printr-un tur turistic, pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul sau chiar pe Râul Tamisa. Astfel, vei putea admira cele mai importante obiective ale Londrei, decizandu-te ulteriror pe care vrei să le vizitezi în detaliu, având numeroase atracții turistice la dispoziție. Printre cele mai importante obiective putem menționa Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Westmister Abbey, St. Paul’s Chatedral, Hyde Park, The London Eye. Dacă ești iubitor de artă, galerii și muzee precum National Gallery, Museum of London, Victoria & Albert Museum, Tate Modern cu siguranță nu te vor dezamăgi. Nu uita de Oxford Street, una dintre cele mai populare zone din Londra, plină de magazine de toate felurile unde este imposibil să te plictisești.

*Daca ești fan Harry Potter, nu poți rata ocazia de a vizita studioul Warner Bros.

Sugestie: Hoteluri în Londra

4.Copenhaga – Stockholm

O altă idee de itinerariu pentru o vacanta de o săptămână ne poartă, de data asta, prin nordul Europei, mai exact în Scandinavia.

Cartierul Nyhavn - Copenhaga.jpg
Cartierul Nyhavn – Copenhaga

Copenhaga, capitala Danemarcei, este un oraș viu și colorat, cunoscut drept unul dintre cele mai fericite orașe din lume. Aici vei găsi o mulțime de lucruri de văzut, atrăgând prin casele colorate, canale, palate și hotelurile de top. Localnicii se deplasează mult folosind bicicleta, având piste și semafoare special amenajate, ceea ce face ca vizitarea orașului să fie comodă și ieftină. Printre obiectivele de referință se numără statuia Mica Sirena, Fortăreața Kastellet, turnul Parlamentului, Parcul Tivoli, care a fost principala inspirație a lui Walt Disney, centrul istoric și Bulevardul Stroget, care ascunde clădiri pictate în mii de culori.

Sugestie: Hoteluri în Copenhaga

Stockholm.jpg
Stockholm

De la Copenhaga la Stockholm poți ajunge cu avionul, mașina, autobuzul sau trenul. După câteva zile petrecute la Copenhaga, vizitarea Stockholmului, capitala Suediei, va pune lucrurile într-o nouă perspectivă. Deși ambele orașe au rădăcini nordice, Stockolmul emană o atmosferă diferită și oferă o experiență nouă. Principala atracție o reprezintă orașul vechi, Gamla Stan, unde se adăpostesc case colorate în culori stinse precum maro, portocaliu, cărămiziu, galben, având același stil arhitectural și aceeași înălțime. Cartierul aduce aminte de părți din Sighișoara și Sibiu. Aici se află și celebrul Palat Regal, cu peste 600 de încăperi, unde poți asista la schimbarea gărzii la Palat. Alte obiective turistice importante sunt Catedrala Națională a Suediei, Muzeul Nobel, Muzeul Vasa, Muzeul Abba și piața Sergels Torg.

Sugestie: Hoteluri în Stockholm

5.Lucerna – Interlaken

Elveția este unul dintre cele mai frumoase țări din lume. Istorie, o multitudine de lacuri, munți care îți taie respirația, sate fermecătoare, ciocolată – o destinație perfectă pentru o vacanță de o săptămână.

Podul Capelei - Lucerna.jpg
Podul Capelei – Lucerna

Lucerna este un oraș extrem de frumos situat pe malul Lacului Lucerna (Lacul celor Patru Cantoane), puțin mai la sud de orașul Zurich. Un oraș medieval superb care adăpostește dealuri verzi ce domină orașul, munți, râu și un lacul Luzern de un albastru splendid. Unul din simbolurile Elvetiei îl reprezintă Podul Capelei (Kappelbrucke), un pod e lemn de 204 m lungime, care a fost reconstruit în 1993 în uma unui incendiu. În vecinătatea podului se află Turnul cu Apă (Wasserturm), o fortificație din secolul al XIII-lea care, împreună cu podul, reprezintă emblema orașului Lucerna. În centru vechi vei descoperi clădiri cu picturi murale exterioare și piețe cu statui și fântâni în mijloc. Cu siguranță Lucerna va căștiga un loc printre cele mai frumoase orașe pe care le-ai vizitat.

Sugestie: Hoteluri în Lucerna

Interlaken.jpg
Interlaken

De la Lucerna la Interlaken sunt doar 70 km. Interlaken se află poziționat între Lacul Brienz și Lacul Thurn, amplasare care i-a dăruit și numele (între lacuri). Reprezintă una dintre cele mai vechi și populare stațiuni turistice din Elveția, cunoscută drept capitala sporturilor în aer liber din Europa. Principala atracție este muntele Jungfrau (4158 m), al treilea munte ca înălțime din Alpii Bernezi. Daca-ți dorești câteva zile de vis admirând peisaje naturale incredibile, munții, lacurile și cascadele din Interlaken cu siguranță nu te vor dezamăgi. Daca ai timp la dispoziție, nu rata ocazia de a vizita satele vecine Lauterbrunnen și Grindelwald.

Sugestie: Hoteluri în Interlaken 

6.Amsterdam – Haarlem – Utrecht

Amsterdam.jpg
Amsterdam

O vacanță perfectă în Olanda începe cu vizitarea capitalei Amserdam, construită pe un sistem elaborat de canale pe care nu-l vei mai găsi în alta parte. Orașul Amsterdam adăpostește mai multe muzee decât oricare oraș din lume, deci va fi imposibil să te plictisești – Rijksmuseum, Muzeul Van Goh, Casa Anne Frank, Muzeul Filmului EYE, NEMO, Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds sunt cele mai populare. Pe lângă muzee și canale, orașul oferă o istorie bogata, o arhitectură unitară cu case înguste care îi conferă un farmec aparte, waffles delicioase, și renumitul Red Light District. Printre cele mai importante obiective istorice se enumara Piața Dam, Palatul Regal și Biserica Oude Kerk. Dacă ești amator al deplasării cu bicicleta, Amsterdam este orașul perfect pentru tine, majoritatea localnicilor folosind bicicleta ca mijloc de transport.

Sugestie: Hoteluri în Amsterdam

Haarlem.jpg
Haarlem

La doar 15 de minute de Amsterdam (cu trenul) se află orașul medieval Haarlem, renumit pentru câmpurile de lalele. Cu o abundență de repere istorice și culturale, acest oraș micuț cu străzi pietruite este o destinație perfectă pentru o excursie de o zi. Inima istorică a orașului Haarlem e reprezentată de piața Grote Markt, una dintre cele mai frumoase piețe din Olanda. Aici vei descoperi Catedrala din Haarlem, St. Bravo, construită în secoll al XIV-lea. Orașul adăpostește de asemenea nu mai puțin de 14 muzee și este considerat a fi cea mai bună destinație pentru shopping din Olanda.

Turnul Catedralei Sf Martin (Turnul Dom).jpg
Turnul Catedralei Sf. Martin din Utrecht (Turnul Dom)

Utrecht este al patrulea oraș ca mărime din Olanda, situat la aproximativ 60 km de Amsterdam. Multitudinea de canale și clădiri istorice face ca Utrecht să atragă un număr mare de vizitatori. Printre cele mai importante atracții turistice se numără Catedrala Sf. Martin (Biserica Dom), aflată în Piața Catedralei, Muzeul Cathrijneconvent, dedicat istoriei creștinismului din Olanda, Castelul de Haar, cel mai mare castel din Olanda, Muzeul Speelklok, dedicat cutiilor muzicale și organelor de butoi și Muzeul Căilor Ferate.

Sugestie: Hoteluri în Utrecht

7.Veneția – Burano – Lacul Como

Dacă iți dorești o vacanță perfectă, nu vei da niciodată greș alegând Italia. Iar Veneția, Burnao și Lacul Como sunt o combinație ideală pentru o vacanță de o săptămână.

Marele Canal - Veneția.jpg
Marele Canal – Veneția

Veneția, orașul plutitor este unul dintre cele mai deosebite orașe din lume. Canalele pline de bărci și gondole iți vor ofei o experiență unică și un peisaj aproape ireal. Centrul orașului este Piață San Marco, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici vei descoperi Bazilica San Marco, Palatul Ducal (Palazzo Ducale) și turnul bazilicii, Campanila San Marco, unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale orașului. Un alt simbol îl reprezintă Podul Rialto, bogat în magazine. Alte obiective importante le reprezintă Palatul Dogior, Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari, Palatul Grassi, Palatul Ca d’Oro și Piața și Ponte Rialto. Indiferent pe unde te plimbi prin Veneția, cu siguranță vei da de o clădire, un canal, pod, gondolă, fereastră împodobită cu flori sau mască venețiană atent lucrată care să-ți fascineze privirea.

Sugestie: Hoteluri în Veneția 

Burano.jpg

Dacă ajungi în Veneția, e păcat să nu vizitezi pentru câteva ore insula Burano, care se află la 35 de minute cu vaporetto. Burano este cel mai colorat oraș din Europa. Fiecare casă este pictată într-o culoare vie și nu vei vedea doua case alăturate de aceeași culoare. Combinațiile de culori sunt alese atent astfel încât ansamblul să fie plăcut la ochi, iar locuitorii nu au voie să își picteze casele fară aprobare asupra culorii. Burano este foarte renumit pentru producția de dantelă și poți vizita ateliere unde se lucrează dantela.

Lacul Como.jpg
Marele Canal – Veneția

Aflat în nordul Italiei, la cca 3 ore cu trenul față de Veneția, Lacul Como promite o experinta unică. Întins pe o lungime de 50 km și compus din 3 brațe, Lacul Como este o adevărată minune a naturii din Italia. Pe malul lacului se regăsesc numeroare atracții, peisaje, sate pitorești și stațiuni. Orașul Como adăpostește obiective turistice precum Catedrala din Como sau Duomo. Pe malul Lacului Como poți admira de asemenea o multitudine de vile luxoase, inclusiv pe cele aparținând celebrităților precum George Clooney. Peisaje excepționale și diverse poți descoperi în sate ca Bellagio, Varenna și Cernobbio.

Sugestie: Hoteluri în Como