Te întrebi unde și când e cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia?

Multă lume e tentată să își planifice o vacanță în Grecia în lunile cele mai calde, în special în Iulie și August când temperaturile ating ușor 40 de grade Celsius. Deși luna August este cea mai prosperă privitor la petreceri și viața de noapte, ar trebui să știi că este și cea mai scumpa și aglomerată lună a anului.

Dacă intenționezi să iți planifici o vacanță relaxantă în Grecia și scopul principal nu sunt petrecerile, poți avea parte de o vacanță de neuitat evitând perioadele cele mai aglomerate. Lunile de primăvară, începutul verii și sfârșitul lui Octombrie oferă o vreme blândă, fară canicule și prețuri mult mai accesibile. Însă, trebuie să aveți mare grijă când alegeți destinația în extra sezon pentru că multe locații se închid în perioadele cu mai puțini turiști. Dar în destinații precum insula Santorini, vă puteți bucura de plajă din Aprilie până la începutul lui Noiembrie.

Pentru a stabili care sunt perioadele și destinațiie perfecte pentru tine că să vizitezi Grecia, trebuie să te decizi ce activități sunt importante pentru tine și ce atracții turistice ai în plan să vizitezi.

Cele mai bune perioade să vizitezi diverse destinații în Grecia

Cea mai buna perioadă să vizitezi Santorini

Insula-Santorini-Grecia

Insula Santorini poate fi vizitată cu succes intre sfârșitul lui Aprilie și începutul lui Noiembrie.

Dacă iți dorești să petreci mult timp la soare și în apa și nu te deranjează temperaturile caniculare, atunci perioada Iunie – Septembrie este cea potrivită pentru tine.

Perioadele Martie – Mai și Octombrie – începutul lui Decembrie oferă temperaturi moderate și sunt perfecte pentru exploratul insulei fară aglomerație. Deși, în general, în lunile de Mai și Octombrie se poate înota, nu este întotdeauna o garanție.

Vacanțele de iarna în Santorini au început să devina din ce în ce mai populare, așa că, acum vei găsi mai multe hoteluri și localuri deschise pe timpul iernii dacă alegi să vizitezi insula în perioada Decembrie – Februarie. Temperaturile sunt moderate și te poți aștepta la ceva ploi, însă vremea este perfectă pentru plimbări și explorarea insulei.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Milos

Insula-Milos-Grecia

Dacă iți dorești o vacanță în Grecia pe o insula care nu este atât de aglomerată că Santorini și nici atât de scumpă că Mykonos, insula Milos oferă un peisaj de poveste în toate lunile anului.

Ca orice alta insula, vara este perioada ideală pentru a vizita Milos dacă scopul vacanței tale este să te bucuri de un soare puternic și apa foarte caldă. Asta nu înseamnă că primăvara și toamna nu sunt potrivite pentru a explora tărâmul Milos și a lua parte la festivaluri. În plus, prețurile sunt mult mai joase în perioadele de primăvară – toamnă.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Mykonos

Insula-Mikonos-Grecia.jpg

Sezonul de turism în Mykonos începe în general în Aprilie și ține până la sfârșitul lui Octombrie. Cei mai mulți vizitatori aleg să petreacă timp pe insulă de la mijlocul lui Iulie până la sfârșitul lui August.

Cea mai bună perioadă în care să vizitezi Mykonos depinde de preferințele tale. Daca iți dorești o vacanță mai „agitată”, când atât orașul cât și plajele sunt pline de turiști, August este luna perfectă. Dar ține cont că în aceasta lună și prețurile pentru cazare sunt cele mai ridicate.

Lunile Septembrie și Octombrie sunt, de asemenea, considerate potrivite pentru o vacanță în Mykonos. Vremea este în continuare plăcuta, aple suficient de calde pentru înot, iar aglomerația începe să se liniștească.

Mulți preferă să viziteze insula Mykonos în primăvară, din Mai până la începutul lui Iunie pentru că sezonul de turiști abia începe, atmosfera este mullt mai relaxată, iar prețurile mai accesibile. Dezavantajul de a vizita insula în perioada primăverii este că marea încă nu este suficient de caldă pentru baie, însă temperaturile sunt plăcute și te poți bucura de timp petrecut pe plajă.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Zakynthos

>Insula-Zakynthos-Grecia.jpg

Perioada de vara în Zakynthos oferă o experiență speciala, cu petreceri până în zori și turiști din toate colțurile lumii. Asta înseamnă și că insula poate fi destul de aglomerată în aceasta perioadă.

Pentru mulți turiști, perioadele Martie – Mai și Septembrie – începutul lui Decembrie sunt mult mai potrivite pentru o vacanță în Zakynthos. Vremea e plăcuta, fară caniculă și soare excesiv, ceea ce iți dă ocazia de a vizita cât mai multe atracții turistice.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Atena

Atena-Grecia.jpg

Atena poate fi vizatata pe întreagă perioadă a anului. Pe timpul verii, în intervalul Iunie – August, vremea este foarte călduroasă, cerul este mereu senin aproape lipsit de precipitații, iar străzile sunt pline de terase și turiștii. Fiind cea mai căutată perioadă, prețurile vacanțelor sunt mai ridicate, iar vizitarea destinatiior turistice este mult mai dificilă.

Primăvara și toamna sunt anotimpurile ideale pentu activități exterioare.  Vremea în aceste perioade este caldă, dar nu caniculară, iar străzile sunt mai puțin înghesuite.  Daca iți dorești o vacanță relaxantă cu oferte mai bune, vreme plăcuta și o perioadă în care orașul nu e suprapopulat cu turiști, perioadele Martie – Mai și Septembrie – Noiembrie sunt alegerile potrivite.

Atena poate fi vizitată și în perioada Decembrie – Februarie. Deși temperaturile sunt ceva mai joase și nu te poți bucura de plajă și apă, iernile în Atena sunt blânde și potrivite pentru explorarea destinațiilor turistice fară nebunia de oameni din timpul verii.

Cele mai bune perioade să vizitezi Grecia în funcție de

activități

Insula-Mikonos-Strazi-Grecia.jpg

Cea mai bună perioada să vizitezi Grecia pentru înot: Aprilie – Octombrie

Mulți spun că în Grecia poți înota pe toată perioada anului, însă lunile în care apele ating o temperatură favorabilă pentru înot sunt Aprilie – Octombrie. Poți avea norocul ca apele să se încălzească din Martie și să prinzi vreme de înot până în Noiembrie, dar asta nu e o garanție.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia pentru vreme: Mai – Iunie, Septembrie – Octombrie

Între Mai și Octombrie, Grecia are parte de foarte multe zile însorite. Iulie și August sunt cele mai caniculare luni și ploile în aceasta perioadă sunt foarte rare.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia pentru explorare: Aprilie – Iunie, Septembrie – Octombrie

Peisajele Greciei pot fi savurate pe tot parcursul anului, însă perioadele Aprilie – Iunie și Septembrie – Octombrie sunt cele mai potrivite datorită temperaturilor tolerabile și șanselor mici de preciptatii. Lunile de vară sunt caniculare în Grecia, ceea ce îngreunează plimbatul și exploratul, iar în lunile de iarnă șansele de precipitații sunt mai mari deși temperaturile pot fi în continuare plăcute.

Cea mai buna perioadă să vizitezi Grecia pentru ciclism: Mai – Octombrie (de evitat luna August)

Daca ai de gând să iți petreci timpul pedalând în căutare de peisaje unice, este cel mai bine să alegi perioadele Mai – Iunie sau Septembrie – Octombrie. În aceste luni, temperaturile sunt plăcute și șansele de precipitație mici. Ar trebui să eviți luna August atunci când temperaturile depășesc 30 de grade celsius.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia cu un buget mic: Octombrie – Aprilie

Grecia este o țară accesibilă pe tot parcursul anului, însă prețurile cele mai mici sunt în afara sezonului. Cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia cu un buget limitat este Octombrie – Aprilie. Cazările sunt mult mai ușor de găsit în acasta perioadă, iar prețurile mult mai joase. Singurul dezavantaj este că anumite localuri și cluburi de închid în afara sezonului.

Cea mai bună perioadă să vizitezi Grecia pentru ski: Decembrie – Aprilie

Grecia este căutată în general pentru plajele superbe, însă exista și câteva resorturi de ski excelente, în special pe Muntele Parnas care adăpostește orașul Delphi. Sezonul de ski începe în Decembrie, Ianuarie fiind cea mai căutată lună. În funcție de cantitatea de zăpadă, sezonul de ski poate ține și până în Mai.

Destinațiile perfecte ale Greciei în funcție de lună

Grecia-Athina.jpg

Ianuarie

Vremea: Temperaturi răcoroase, cer înnorat, ploi dese

Destinații perfecte: Insulele Creta și Santorini

Februarie

Vremea: Vreme răcoroasă, cer înnorat, ploi dese

Destinații perfecte: Insulele Creta și Santorini

Matie

Vremea: Alternare între zile însorite și înnorate, ploi moderate

Destinații perfecte: Insulele Creta, Santorini și Rhodos

Aprilie

Vremea: Zilele calde și însorite sunt predominante, însă nu este suficient de cald pentru înot

Destinații perfecte: Insulele Creta, Santorini, Rhodos, Corfu, Naxos și Paros

Mai

Vremea: Temperaturi ridicate cu mari șanse pentru plajă

Destinații perfecte: Insulele Creta, Santorini, Rhodos, Corfu, Naxos, Kos și Paros

Iunie

Vremea: Temperaturi foarte ridicate cu șanse foarte scăzute de ploaie

Destinații perfecte: Toate insulele Greciei

Iulie

Vremea: Temperaturi foarte ridicate cu șanse foarte scăzute de ploaie

Destinații perfecte: Toate insulele Greciei (foarte aglomerat)

August

Vremea: Temperaturi foarte ridicate cu șanse foarte scăzute de ploaie

Destinații perfecte: Toate insulele Greciei (foarte aglomerat)

Septembrie

Vremea: Temperaturi foarte ridicate cu șanse foarte scăzute de ploaie

Destinații perfecte: Toate insulele Greciei

Octombrie

Vremea: Temperaturi ridicate cu mari șanse pentru plajă

Destinații perfecte: Insulele Creta, Santorini, Rhodos, Corfu, Naxos, Kos și Paros

Noiembrie

Vremea: Alternare între zile însorite și înnorate, ploi moderate

Destinații perfecte: Insulele Creta, Santorini, Naxos, Păros și Rhodos

Decembrie

Vremea: Vreme răcoroasă, cer înnorat, ploi dese

Destinații perfecte: Insulele Creta și Santorini