Ideile de călătorie vin întotdeauna ușor – mai greu este să te hotărăști la o locație. Mai ales când vine vorba de luna de miere, unde totul ar trebui să fie perfect, romantic și liniștit.

E drept, nu toate persoanele sunt pentru romantism – și nici nu ar trebui să fie! Până la urmă, luna de miere este un concediu bine-meritat, care vine după luni întregi de stres legate de planificarea nuntii. Fiind un concediu doar pentru voi, nu înseamnă ca trebuie neapărat sa fie presărat doar cu petale de trandafiri, ciocolata și altele, ci ar trebui sa faceți exact ceea ce va place amândurora cel mai mult.

Exista o mulțime de orașe și romantice, dar și speciale – exact cum ar trebui sa va simțiți voi doi. Tocmai de aceea am pregătit lista cu top destinații pentru luna de miere care conține atât destinații clasice, cat și unele puțin mai altfel.

Planificarea lunii de miere

Cum nunțile sunt pregătite cu cel puțin un an înainte (desigur, există și excepții), aveți ceva timp pentru a începe să vă gândiți exact la câteva dintre destinațiile care v-ar face cu ochiul.

Trebuie să luați în considerare două aspecte:

  • Bugetul;
  • Perioada.

Bugetul, pentru o vacanță cu totul inclus și depinzând de perioadă, ar putea ajunge și la 3500 de euro, pentru două persoane (lăsăm deoparte banii de buzunar). În funcție de momentul în care începeți să vă planificați luna de miere, de perioadă și de locație, costurile pot să crească ori să scadă, evident.

De multe ori, tinerii căsătoriți se bazează pe o parte din banii primiți la nuntă – dar cel mai bine ar fi să o planificați din timp, pentru a economi destul încât să plecați oriunde vă doriți.

Perioada de plecare este importantă dacă luăm în considerare vârfurile de sezon. Poate că nu v-ați dori ca exact în luna voastră de miere să ajungeți într-un loc plin ochi de oameni, care să vă agite. Unde va mai fi relaxarea?

Odată stabilite, măcar în linii mari, veți putea începe să căutați o destinație, cu mai multă exactitate. Spre exemplu, puneți-vă câteva întrebări: vreți să mergeți undeva unde este răcoare sau cald? Vă interesează mai mult orașele sau resorturile?

De reținut: În cazul în care vreți să ieșiți din Europa, trebuie să vă interesați din timp pentru acte. Spre exemplu, pentru SUA veți avea nevoie de viză, care se obține în aproximativ 2 luni (dacă aveți pașaport, dacă nu este o perioadă aglomerată și dacă aveți toate actele în regulă).

Dacă vrei și alte sfaturi, citește articolul 15 Sfaturi pentru o Călătorie Reușită.

Destinații de primavară/vară pentru luna de miere

Veneția – Primăvara

Orașul de apă al Italiei de nord a fost desemnat ca unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Alcătuită din peste 100 de insulițe conectate prin peste 150 de poduri, Veneția este o comoară a Mării Adriatice. Și, indiferent de momentul zilei, vei simți romantismul.

Una dintre cele mai romantice activități pe care le puteți face este să mergeți cu gondola. Țin minte că, atunci când eram mică, una dintre rudele mele avea o gondolă în miniatură – eram fascinată de ea. Apoi am început să o mai văd prin filme și să o asociez cu ceva romantic. Nu va fi chiar ieftin, însă nu este ceva ce poți face peste tot în lume. Poți plăti extra pentru flori sau sticle de șampanie, ori chiar pentru serenade.

Veneția nu este doar pentru romanticii incurabili, ci este și pentru cei care vor să afle de unde vine acest romantism. Totodată, este și pentru cei care vor să experimenteze Renascentismul, trecând de pe-o insulă pe alta și ajungând la Piața San Marco și la Basilica Sfântul Mark.

Ca și perioadă de vizitare, Aprilie și Mai sunt printre cele mai bune alegeri – totuși evită perioada Paștelui, căci s-ar putea să dai de un oraș foarte aglomerat.

Maroc – Primăvara

Casablanca îți spune ceva? Este filmul acela vechi, dar popular și romantic. Marocul este locația unde s-a desfășurat acțiunea, așa că merita menționat în această listă.

Marocul este și casa multor moschei, palate, grădini și piațete. Veți avea destul de multe de explorat, iar arhitectura va face în așa fel încât să nu mai vreți să plecați.

Acestă destinație pentru luna de miere este ideală pentru cei cărora le place, chiar și puțin, istoria și cultura. Există hoteluri bine-amenajate, unde poți sta rămâne pentru relaxare, căci sunt dotate cu tot cea ce ai nevoie.

Ca și perioadă, cel mai bine ar fi să vă planificați luna de miere între Martie și Mai. Nu veți da nici de căldura insuportabilă, și nici de plante uscate – veți vedea doar natură bogată și luxuriantă.

Toscana – Primăvara

Renascentismul apare din nou, de data aceasta în Toscana. Această zonă din Italia vă va întâmpina cu o cultură bogată și cu suficiente lucruri de văzut și de făcut.

În principiu, Toscana este recunoscută pentru artă și pentru vin. Dacă vă place acestă băutură, Toscana ar trebui să fie printre primele locații de pe lista voastră.

Căci ce este mai romantic decât o degustare de vin? O locație idilică ar fi orașul Poppi – nu există locație mai bună pentru această activitate. Cu siguranță veți găsi o vinărie unde vă puteți petrece o după-amiază splendidă. Majoritatea oferă degustare și tur.

Apoi vă puteți plimba prin micul orășel – este locul unde se află un castel tare bine întreținut, din secolul al 13-lea. Iar dacă vreți să vedeți peisajele clasice din Toscana, cu dealuri și drumuri unduite, ieșiți puțin din oraș până într-un punct unde îl puteți vedea complet – va fi o panoramă superbă.

Cel mai bine ar fi să vă planificați luna de miere în Toscana în perioada Aprilie – Iunie, pentru că nu este atât de aglomerată.

Amsterdam – Vara/Primăvara

După cum spuneam și în articolul 1 Mai în Amsterdam – Idei de Călătorie, Amsterdam este cu mult mai mult decât Red Light District și alte lucruri. Poate fi o destinație extrem de romantică, mai ales că seamănă puțin cu Veneția.

Majoritatea persoanelor circulă cu bicicleta, așa că vă invit și pe voi. Este o activitate de cuplu tare drăguță, mai ales că puteți ajunge și în satele adiacente – unde este și mai frumos! Bineînțeles, puteți lua și autobuzul (căci este foarte accesibil și ca timp, și ca bani).

În fiecare zi puteți merge pe altundeva:

  • Volendam – un mic oraș pescăresc;
  • Zaanse Schans – recunoscut pentru morile vechi;
  • Parcul Național Kelennmerland – cu plaje, dune de nisip, căprioare sălbatice și ponei. Este o locație perfectă pentru un picnic romantic.

Și, bineînțeles, să nu uităm de oraș. Amsterdamul este destinația perfectă pentru persoanele cu spirit liber, ce vor să vadă o combinație de metropolă modernă cu arhitectură din secolul al 17-lea.

Sunt o mulțime de parcuri, restaurante speciale și multe zone de vizitat. Dacă vă plac florile, atunci trebuie să vizitați și piața de flori.

În orice caz, pentru câmpurile imense de lalele va trebui să vă organizați luna de miere între Aprilie și Mai. Este posibil să fie mai aglomerat și mai scump, dar va fi o experiență frumoasă. Altfel puteți merge și vara, când temperaturile vor fi ceva mai ridicate (aveți grijă la umiditatea crescută, atât primăvara, cât și vara).

Portofino – Vara/Primăvara

O altă locație din Italia este Portofino. Riviera italienească este una dintre cele mai frumoase locații, dar și romantice.

Este un sat din zona Genovei, un sat pescăresc. Totuși, a fost bine îngrijit, astfel că vei găsi un oarecare lux, mai ales în detalii.

Există multe boutique-uri și restaurante cu fructe de mare și pește. Clădirile sunt toate în culori calde, pastelate. Portofino este o locație perfectă pentru cei care vor ca în luna de miere să se bucure și de frumusețea din jur, să stea într-un loc liniștit și să se relaxeze.

Poate că nu este o locație în care să stați o săptămână întreagă, dar dacă vizitați Toscana, puteți ajunge și aici cu o mașină închiriată. Nu o să vă pară rău!

Este un sat care poate fi vizitat cam oricând, însă cel mai bine are fi Mai-Iunie – temperaturile nu sunt atât de mari, precum în Iulie și în August, dar nici atât de mici ca în lunile din iarnă.

Paris – Vara

Despre Paris se spune că este capitala modei, a artei, a culturii, dar și a iubirii. Ceva din ritmul vieții pariziene atrage mulți îndrăgostiți, așa că nu se putea să nu notez și acest oraș pe listă.

Desigur, nu puteți rata marile puncte de interes: Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Champs-Elysees, Palatul Versailles etc. Cu siguranță este o locație pentru luna de miere pentru cuplurile care vor să facă de toate.

Odată văzute, vă puteți relaxa: mergeți din terasă în terasă, degustați croissante și macaroons și bucurați-vă de aerul romantic franțuzesc!

Cel mai bine ar fi să vă planificați luna de miere în Paris în timpul verii. Orașul, fiind popular, este destul de aglomerat cam în orice perioadă a anului – așa că de ce să nu vă bucurați și de niște vreme bună?

Provence – Vara

Rămânem în Franța și ne îndreptăm atenția către regiunea Provence. Este un loc unde timpul parcă stă în loc, îndeajuns de romantic pentru o lună de miere.

Cel mai probabil vei avea nevoie de o mașină pentru a putea vizita toată zona: festivaluri, râuri, zone de coastă, piețe, muzee și altele. Provence este acel loc care, deși poate fi vizitat și singur, în cuplu va aduce o altfel de experiență, de legătură între voi doi.

Perioada cea mai prielnică este din Iunie până în August, când faimoasele câmpuri de lavandă sunt în plină floare. O altă activitate romantică – plimbarea printr-un câmp de lavandă.

Algarve și Madeira – Vara

Îndreptându-ne mai în vestul Europei, vom da de Portugalia și ale ei Algarve și Madeira.

Algarve este una dintre cele mai populare destinații pentru luna de miere, fiind cunoscută pentru veri perfecte, pentru zone de coastă ce-ți taie răsuflarea și pentru plaje unde te poți relaxa de dimineața până seara.

Madeira este o insulă din dreptul Marocului, o insulă care poate nu este la fel de populară ca și zona Algarve. Însă, cu siguranță are aceleași „calități”, dacă nu cumva sunt chiar mai bune.

Ambele locații din Portugalia sunt pentru plajă, relaxare și frumusețe înconjurătoare.

Chiar dacă temperaturile sunt ceva mai ridicate pe timpul verii, îți recomand să mergeți vara, deoarece apele sunt ceva mai calme. Astfel, vei putea vizita și minunatele peșteri din Algarve.

Aici găsești o ofertă de călătorie pentru Algarve.

În cazul în care ai vrea să vezi și Lisabona, dar și Madeira, aici este oferta pentru tine.

Cinque Terre – Vara

Tot în Riviera Italienească se află și Cinque Terre – o locație preferată de tinerii căsătoriți.

Cinque Terre este o zonă incredibil de romantică, frumoasă și reprezintă foarte bine Italia și cultura acesteia. I se spune Cinque Terre, deoarece este o alăturare de 5 orașe: Monterosso, Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia. Puteți fie să alegeți unul dintre ele, fie să le vizitați pe toate.

De reținut este că peisajele sunt superbe, așa că încercați să găsiți un hotel cu balcon și cu vedere. Va fi ideal pentru un mic dejun romantic, sau chiar pentru o cină, cu vedere la Marea Mediterană.

Nu ar fi rău nici dacă ați apuca să vizitați Parcul Național Cinque Terre – este patrimoniu UNESCO și, deși este cel mai mic parc național din Italia, este unul dintre cele mai frumoase!

Lavertezzo – Vara

Poate nu toate cuplurile vor să își petreacă luna de miere la plajă ori vizitând un oraș. Pentru asta, am inclus în această listă și Elveția, mai exact Lavertezzo.

Aer curat, Alpii chiar lângă voi și o zonă cu adevărat pitorească. Să nu mai spun că nu este nici atât de popular, așa că este perfect!

Deși este o zonă muntoasă, nu doar cei îndragostiți de munte pot veni aici. Poate sunt și cei cărora le-a plăcut mult Sunetul Muzicii. În orice caz, peisajele sunt atât de frumoase încât vor capta atenția oricui.

Vă puteți plimba pe munții din jur pe jos ori cu bicicletele, ba chiar puteți să faceți bungee-jumping dacă aveți chef de niște adrenalină.

Lavertezzo este romantic pentru că aduce liniște, relaxare, frumusețe și acel sentiment de „voi într-un colț al lumii”.

Vara este cea mai bună perioadă, pentru că vremea este superbă și totul este verde.

Dublin – Vara

Un alt oraș mai special din această listă de destinații pentru luna de miere este Dublin. Are un șarm aparte și a moștenit o cultură spectaculară. Până la urmă este un oraș fondat de către Vikingi, „zice-se”.

Dacă te gândești la dublin, îți vor veni imediat în minte puburile cu bere, dar să știi că veți avea și alte lucruri de văzut și de făcut. Pe timpul verii există o mulțime de festivaluri pentru toate gusturile.

Dublin este un oraș romantic, pentru cuplurile care apreciază arhitectura, muzica folk și festivalurile. Cea mai bună perioadă ar fi vara, tocmai pentru că este cea mai călduroasă perioadă din Irlanda. Asta le dă frâu liber festivalurilor, care se țin lanț.

Roma – Toamna

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe Pământ și se pretează îndeajuns de bine pentru o lună de miere.

În Franța, romantismul pare ceva mai liniștit, mai boem. În Roma, totul devine mai alert și, cumva, mai pasional.

O să vă puteți plimba mai peste tot: să vizitați punctele de interes majore (Colosseum, Vatican și Capela Sixtină etc.), căci Roma vine cu 3000 de ani de artă și cultură. Apoi veți putea intra în toate restaurantele unde se servesc pastele și să le mâncați precum Doamna și Vagabondul.

V-aș sugera să citiți mai multe despre Roma chiar în articolul nostru Escapadă în Decembrie – Vizitează Roma.

În cazul în care căutați perioadele off-season, atunci merită să vizitați Roma în timpul lunilor de toamnă. Temperaturile nu sunt atât de scăzute și veți putea evita cozile imense.

Dubai – Toamna/Iarna

Un oraș destul de luxos, ideal pentru o lună de miere specială, este Dubai. Pe lângă faptul că este luxos, este și futurist – clădiri înalte, mașini scumpe și tot felul de locații pe care nu le poți întâlni oriunde.

Spre exemplu, veți putea juca tenis într-o clădire ce atinge norii, vizita un mare acvariu construit în interior ori veți putea asculta muzica ce cântă din fântânile arteziene.

Dubai este destinația romantică pentru cei care vor să fie surprinși – oriunde vă veți uita o să dați peste ceva nemaivăzut. De la arhitectură ultra-modernă, la activități din sfera noii tehnologii (cum ar fi flyboarding).

Având în vedere temperaturile mult prea mari din timpul verii, vă recomand să mergeți în Dubai toamna sau chiar și iarna. În plus, nu va fi nici foarte aglomerat.

Aici găsești o ofertă de călătorie pentru Dubai.

Phuket – Iarna

Resorturile luxoase sunt cele care marchează pădurea tropicală a acestei insule. Astfel că va fi perfectă pentru cei care caută așa ceva.

Phuket este o destinație des întâlnită în preferințele tinerilor căsătoriți, pentru că oferă un amalgam de experiențe: mâncare neobișnuită, plaje exact cum le vezi în reviste, cluburi pentru distracție și cultură cu totul nouă. Tot aici veți putea găsi și unele dintre cele mai bune resorturi pentru luna de miere. Astfel fiind, puteți fii siguri că veți fi tratați cu flori, ciocolată, șampanie și altele.

Puteți alege să rămâneți în resort, ori puteți merge în tururi cu barca, în parcuri tematice sau la diverse spectacole.

Cea mai bună perioadă de a merge în Phuket este între Noiembrie și Februarie – veți evita atât temperaturile enorm de mari, cât și sezonul musonic. Aici vei găsi o ofertă pentru luna Noiembrie.

Miami – Iarna/Primăvara

În cazul în care sunteți pregătiți să vă obțineți viza pentru SUA, ori dacă o aveți deja, vă recomand cu căldură Miami (mai exact, Miami Beach).

Pe lângă faptul că veți putea experimenta viața americană din Florida (în general, fiecare stat are particularitățile sale, făcându-te să te simți ca și când ai vizita câte-o țară nouă), vă veți putea relaxa la plajă și bucura de timpul petrecut împreună.

Totodată, în cazul în care vreți să vă și distrați dansând, Miami Beach este presărat cu o mulțime de cluburi.

Ceea ce este interesant și ceea ce face din Miami să fie o destinație numai bună pentru o lună de miere, este că plajele pot concura oricând cu cele tropicale, dar, în același timp, viața și spiritul sunt dintr-o cu totul altă poveste.

De reținut este că există o mulțime de plaje – cele din South Beach sunt ceva mai populate, având în vedere că sunt și amenajate; cele din North Beach sunt exact opusul. Sfatul meu este să explorați cât mai mult!

Vă recomand să vizitați Miami chiar și pe timpul iernii (deși trebuie să fiți destul de atenți la vreme; furtunile de zăpadă de pe coasta Estică sunt destul de puternice încât să aducă temperaturi joase și în Florida). Altfel, primăvara poate fi soluția cea mai bună.

Bonus: Îți mai recomand o destinație: Republica Dominicană – găsești aici o ofertă pentru resortul Luxury Bahia Principe Bouganville.

În cazul în care nu ai găsit în acestă listă nimic care să te satisfacă, mai poți citi Destinații Romantice – Portugalia – Lisabona și Porto.

Pentru mai multe vacanțe exotice, vizitează secțiunea dedicată din site-ul nostru. Cu siguranță vei găsi și mai multe inspirații, dar și mai multe oferte pentru câteva dintre locațiile propuse mai sus. Dacă vrei să găsești oferte nu doar pentru locațiile exotice, intră direct pe site și introdu locația și perioada dorită.

Sursa foto: Freepik